Translate

29 March 2025

Aidilfitri: Kenderaan keluar dari ibu kota meningkat, aliran trafik semakin perlahan



Aidilfitri: Kenderaan keluar dari ibu kota meningkat, aliran trafik semakin perlahan

Bernama

29/03/2025


Pada sebelah petang, terdapat pertambahan kenderaan keluar dari ibu kota dengan trafik perlahan dilaporkan di Lebuhraya PLUS bagi laluan E1 dan E2 di kedua-dua arah dan KLK. - Gambar/ Bernama


KUALA LUMPUR: Aliran trafik dilaporkan bergerak perlahan di beberapa lebuh raya utama berikutan pertambahan kenderaan, menjelang sambutan Aidilfitri.

Setakat 4.30 petang, terdapat pertambahan kenderaan keluar dari ibu kota dengan trafik perlahan dilaporkan di Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) bagi laluan E1 dan E2 di kedua-dua arah dan Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (KLK).

Jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) berkata di Lebuhraya PLUS E1 arah utara, trafik perlahan dari Bukit Tagar ke Tanjung Malim, Sungkai ke Bidor, Tapah ke Gopeng, Sungai Perak ke Taiping serta Perai ke Bukit Mertajam.

"Bagi Lebuhraya PLUS E2 arah selatan, trafik semakin padat dari Nilai ke Hentian Rehat dan Rawat Seremban, Seremban ke Senawang serta Simpang Ampat ke Ayer Keroh.

"Bagi Lebuhraya Pantai Timur (LPT) 2, kenderaan bergerak perlahan di Kuala Terengganu dan di Lebuhraya KLK pula, trafik masih perlahan dari Plaza Tol Gombak ke Bentong," katanya kepada Bernama.

Akaun rasmi X PLUS Trafik pula memaklumkan berlaku kemalangan di Lebuhraya PLUS E2 KM273.1 arah utara dari Bandar Ainsdale ke Bandar Baru Nilai dengan lorong kanan terhalang dan trafik perlahan.

Orang ramai dinasihatkan merancang perjalanan lebih awal dan boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol PLUSLine 1-800-88-0000 dan akaun X @plustrafik atau talian LLM 1-800-88-7752 serta akaun X @llmtrafik.

-- BERNAMA

Popular Posts - Last 7 days

Popular Posts - Last 30 days

Blog Archive

LIVE VISITOR TRAFFIC FEED

A visitor from Kuala lumpur viewed 'BRADER BAJU KUNING LAGAK SAMSENG | BEST FBKL' 10 mins ago
A visitor from Johor bahru viewed 'Suspek kes culik remaja 16 tahun maut ditembak di ' 17 mins ago
A visitor from Kuala lumpur viewed 'Puluhan rumah rosak akibat ribut di Perak | BEST F' 42 mins ago
A visitor from Ashburn viewed 'Chinese President Xi begins 3-day state visit to M' 46 mins ago
A visitor from Ashburn viewed 'Proton e.MAS 7 kekal model EV paling laris di Mala' 46 mins ago
A visitor from Oslo viewed 'Penetapan 20 jenis sukan teras prestasi tinggi mem' 48 mins ago
A visitor from Oslo viewed 'Dakwaan projek Empangan Ulu Padas gagal tidak tepa' 48 mins ago
A visitor from Perm viewed 'A picture of a woman taking a Topless "Selfie" res' 51 mins ago
A visitor from Batu caves viewed 'BEST FBKL' 58 mins ago
A visitor from Kuala lumpur viewed 'Chinese President Xi begins 3-day state visit to M' 1 hr 16 mins ago