Translate

20 November 2020

Lesen, Permit Sementara Di 'Kawasan Bebas Berniaga' Percuma Bermula 1 Disember

                   

Lesen, permit sementara di 'kawasan bebas berniaga' percuma bermula 1 Dis

BERNAMA
20/11/2020 


ALOR SETAR, 20 Nov -- Kerajaan negeri Kedah bersetuju memberikan lesen atau permit sementara secara percuma kepada pemohon yang ingin berniaga di 'Kawasan Bebas Berniaga' di semua Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di negeri ini bermula 1 Dis depan.

Menteri Besar Muhammad Sanusi Md Nor berkata, sebelum ini bayaran yang akan dikenakan kepada pemohon yang ingin berniaga di kawasan berkenaan ialah sebanyak RM10 sebulan.

“Cadangan bagi 'Kawasan Bebas Berniaga' ini pada awalnya dilaksanakan selama enam bulan bermula 15 Nov hingga 15 Mei 2021. Tetapi, kerajaan negeri telah bersetuju supaya langkah itu dilaksanakan selama setahun sehingga 15 Nov 2021,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Isnin lepas Muhammad Sanusi berkata hanya lima PBT sahaja terlibat dengan pelaksanaan itu pada permulaannya bermula 15 Nov lepas, tetapi kini merancang ntuk memperluaskannya ke semua PBT di Kedah.

Popular Posts - Last 7 days

Popular Posts - Last 30 days

Blog Archive

LIVE VISITOR TRAFFIC FEED

A visitor from Kuala lumpur viewed 'Harga iPhone mungkin catat kenaikan harga ketara |' 19 mins ago
A visitor from Oslo viewed 'PROSIDING BUNG MOKTAR DIBENAR TANGGUH | BEST FBKL' 1 hr 20 mins ago
A visitor from Wilmington viewed 'KKM akan panggil MMA untuk libat urus la' 1 hr 23 mins ago
A visitor from Oslo viewed 'Polis Buru Lelaki Lempar Bom Petrol Di Ipoh | BEST' 1 hr 40 mins ago
A visitor from Oslo viewed 'Perkhidmatan KLIA Express, KLIA Transit Terganggu ' 1 hr 48 mins ago
A visitor from Subang jaya viewed 'SUAMI GIGIT DAHI, TANGAN, BAHU ISTRI | BEST FBKL' 2 hrs 2 mins ago
A visitor from Petaling jaya viewed 'Pemilik restoran mengaku bersalah pamer logo halal' 2 hrs 14 mins ago
A visitor from Kuala lumpur viewed 'JPJ sita Lamborghini dipandu warga China tanpa les' 2 hrs 40 mins ago
A visitor from Kuala lumpur viewed 'Tanpa PERMATA@Pintar, MIT mungkin sekadar mimpi bu' 2 hrs 43 mins ago
A visitor from Singapore viewed 'Datuk Hussein Omar Khan appointed as the new Selan' 2 hrs 44 mins ago