Translate

14 March 2025

Bapa didakwa tampar pipi, cederakan jari anak 4 tahun guna pisau



Bapa didakwa tampar pipi, cederakan jari anak 4 tahun guna pisau

Bernama

14/03/2025


Lelaki berusia 30 tahun itu didakwa melakukan perbuatan tersebut di sebuah unit pangsapuri di Jalan Jelatek, Keramat di sini pada 7.20 malam 12 Mac 2025. - Gambar hiasan


KUALA LUMPUR: Seorang penghantar makanan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas pertuduhan menampar pipi anak lelakinya yang berusia empat tahun dan mencederakan ibu jari tangan kiri kanak-kanak itu menggunakan pisau, dua hari lepas.

Lelaki berusia 30 tahun itu didakwa melakukan perbuatan tersebut di sebuah unit pangsapuri di Jalan Jelatek, Keramat di sini pada 7.20 malam 12 Mac 2025.

Dia didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman maksimum penjara 10 tahun atau denda atau sebatan atau mana-mana dua daripada hukuman itu, jika sabit kesalahan.

Timbalan Pendakwa Raya Faizah Khalilah Zaberi menawarkan jaminan RM15,000 dengan seorang penjamin berserta syarat tambahan tertuduh dilarang mengganggu mangsa dan saksi pendakwaan selain perlu melaporkan diri sebulan sekali di balai polis berhampiran.

Tertuduh, yang tidak diwakili peguam, memohon jaminan rendah atas alasan dia hanya bekerja sebagai penghantar makanan dan perlu menjaga keluarganya.

Hakim Izralizam Sanusi membenarkan lelaki itu diikat jamin RM8,000 dengan seorang penjamin berserta syarat tambahan seperti dipohon pihak pendakwaan dan menetapkan 23 April ini untuk sebutan semula kes bagi lantikan peguam.

-- BERNAMA

Popular Posts - Last 7 days

Popular Posts - Last 30 days

Blog Archive

LIVE VISITOR TRAFFIC FEED

A visitor from Oslo viewed 'DAP staunch ally but never 'yes-man' party, Guan E' 2 mins ago
A visitor from Bandar seri begawan viewed '‘Your tim' 5 mins ago
A visitor from Kuala lumpur viewed '‘Your tim' 17 mins ago
A visitor from Putrajaya viewed 'JAKIM Panggil Produksi Drama Bidaah | BEST FBKL' 44 mins ago
A visitor from Melaka viewed 'JAKIM Panggil Produksi Drama Bidaah | BEST FBKL' 48 mins ago
A visitor from Kuala lumpur viewed 'DBKL Lapan Struktur Haram Di Pasar Borong Kuala Lu' 55 mins ago
A visitor from Kuala lumpur viewed 'Pelajar tingkatan dua meninggal dunia selepas peng' 55 mins ago
A visitor from Batu caves viewed 'BEST FBKL' 58 mins ago
A visitor from Oslo viewed 'Rangkuman Program-program Anwar Sekitar Semalam | ' 1 hr 24 mins ago
A visitor from Oslo viewed 'JAKIM Panggil Produksi Drama Bidaah | BEST FBKL' 1 hr 25 mins ago