WEDDING & EVENTS VENUE -GARDEN PALACE @ D'SAJI TITIWANGSA

HITZ FM LIVE

Sunday, 29 January 2017

Faiz Subri sekali lagi menghasilkan cubaan ‘melanggar hukum fizik’ ketika perlawanan Liga Super


Faiz Subri ‘Hampir’ Buat Lagi Gol Ajaib
Malaysian Digest


Pic: Berita Harian

KUALA LUMPUR – Pemenang Anugerah Puskas FIFA 2016, Mohd Faiz Subri membuktikan sepakan percumanya memang berbisa apabila sekali lagi menghasilkan cubaan ‘melanggar hukum fizik’ ketika perlawanan Liga Super, baru-baru ini.

Masih segar dengan memori manis menggondol anugerah Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) berkenaan di Zurich, Switzerland awal bulan ini, Faiz melakukan sepakan seakan sama dengan gol yang menobatkannya anugerah berprestij itu ketika aksi Pulau Pinang bertemu Perak di Stadium Negeri, Batu Kawan, kelmarin.

Berpunca daripada sepakan percuma, rembatan Faiz sekali lagi melencong dan mengelirukan penjaga gol Perak, Muhamad Hafizul Hakim yang terpaksa melayangkan badan untuk menyelamatkan cubaan terbabit.

Sepakan Faiz itu pantas menjadi tular di laman sosial dengan ramai yang menganggap sekiranya sepakan itu berjaya menerjah gawang, ia mampu untuk disenarai bagi anugerah itu pada tahun ini.

Begitupun, Pulau Pinang tewas pada perlawanan itu dengan keputusan 1-0 dan ia adalah kekalahan kedua skuad bimbingan Ashley Westwood pada musim ini.

Faiz sebelum ini dinobat pemenang Anugerah Puskas menerusi sepakan ajaibnya dilakukan ketika menentang Pahang dalam aksi Liga Super, 16 Februari tahun lalu.

Pemain berusia 29 tahun itu muncul warga Asia pertama memenangi anugerah terbabit yang lazimnya di dominasi pemain ternama dunia antaranya Cristiano Ronaldo dan Zlatan Ibrahimovic.
- Berita Harian

No comments:

Post a Comment

PLEASE LEAVE A COMMENT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TWITTER POSTS

Popular Posts - Last 7 days

Popular Posts - All Time

STORY SOURCE

The best stories & news from The Star Online, New Straits Times, Malaysian Digest, Asiaone, Beautifulnara, Rotikaya, Ohbulan, TheMalayMailOnline, Siakap Keli, Malaysian Insider, Free Malaysia Today, Malaysian Gazette, Berita Harian Online, Kosmo, Sinar Harian and Yahoo are shared in this blog bestfbkl.blogspot.com to keep the blog community better informed.

This Blog claims no credit for any images or stories on this site unless otherwise posted.

Post and Images on this blog are copyright to its respectful owners.

If there is a post or image appearing on this blog that belongs to you and do not wish for it to appear on this site, please email with a link to the said image, it will be promptly removed.

MALAYSIA STATISTICS 2018

MALAYSIA STATISTICS 2018