MUSIC PLAYER AT BOTTOM

OUR MUSIC PLAYER IS AT THE BOTTOM IN PINK. TO VIEW THE SONG LIST - CLICK ON MENU ICON AT THE BOTTOM RIGHT ... THE MUSIC PLAYER IS NOT AVAILABLE ON MOBILE PHONE OR TABLET

Friday, 6 July 2018

Haqiem Rusli adakan Sidang Media Untuk Minta MaafHaqiem Rusli minta maaf, bakal jumpa pakar psikiatri

Diterbitkan: Khamis, 5 Julai 2018 10:49 PM

Haqiem Rusli akui kesilapan.
  (Ubah saiz teks)
KUALA LUMPUR: Penyanyi Haqiem Rusli tidak pernah menipu mengenai pendedahannya berhubung masalah kemurungan dihidapinya sejak awal tahun ini.
Sebaliknya kata Haqiem, salah faham mengenai pengakuannya itu terjadi kerana menggunakan perkataan yang salah dalam menjelaskan situasi dihadapi ketika ini.
Jelas penyanyi lagu Tergantung Sepi ini, dia sebenarnya mengalami kemurungan ringan namun tidak pernah merujuk perkara itu kepada pakar psikiatri.
"Saya bukan orang yang bijak, apabila saya kata kemurungan dalam menggambarkan situasi mungkin saya salah pilih perkataan namun saya tidak menipu mengenai perkara itu.
image: http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2018/07/05/article-page/~/media/94c2e2e9d2b34cf78a603c61a473ff43.ashx?la=en

Haqiem Rusli mendedahkan alami kemurungan ringan.
"Sebenarnya saya mengalami kemurungan ringan disebabkan tekanan kerja, masalah tidur, berat badan tidak menentu selain tekanan akibat kecaman daripada netizen.
"Takkan saya nak main-main dengan perkara ini... Saya menanggungnya seorang diri malah pernah merujuk dengan rakan yang pernah mengalami perkara sama dan ia menunjukkan tanda-tanda jelas kemurungan ringan,"katanya.
Haqiem ditemui pada sidang media khas yang diadakan pada malam Khamis.
Dalam pada itu, Haqiem berkata, dia bakal bertemu dengan pakar psikiatri di sebuah hospital pada Jumaat bagi mengetahui sama ada dia benar-benar menghadapi kemurungan atau pun mengalami masalah lain.
"Saya tidak bertemu dengan doktor sebelum ini kerana perasaan ego dan degil untuk mendapatkan bantuan.
"Tetapi selepas apa yang berlaku, pihak pengurusan saya telah mengaturkan pertemuan dengan pakar psikiatri bagi mengetahui keadaan sebenar saya," katanya.
Sementara itu, pada sidang media diadakan, Haqiem turut tampil memohon maaf rentetan kontroversi melanda dirinya selepas mengumumkan dia bakal bersara sebagai penyanyi kerana mengalami kemurungan.
image: http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2018/07/05/article-page/~/media/088c1648dd9e4c228f09aaf5201d949f.ashx?la=en

Penyanyi Ernie Zakri, Wany Hasrita dan wakil pengurusannya Sam Samin turut berada pada sidang media berkenaan.
Kata Haqiem, dia sedar apa yang dilakukan salah memandangkan dia masih mentah namun menegaskan ia bukan gimik seperti didakwa selain meminta diberikan peluang kedua agar dapat memperbaiki kesilapannya.
"Setiap manusia melakukan kesalahan dan kesilapan. Apa yang saya alami bukan disebabkan orang lain tetapi lebih kepada perubahan gaya hidup selepas bergelar selebriti.
"Beri peluang kedua pada saya untuk menebus kembali kesilapan yang dilakukan... Saya rendah diri untuk memohon maaf kepada semua,” katanya.
Haqiem turut memohon maaf kepada Ernie Zakri dan Wany Hasrita selepas insiden mereka muncul dalam sebuah program Facebook Live di sebuah stesen radio sehingga mengheret nama dua penyanyi itu dalam kontroversi dirinya.
"Mereka tidak bersalah... Apa yang berlaku adalah salah faham dan saya benar-benar mohon maaf,”"ujarnya.
Sebelum ini Ernie meluahkan rasa kesal kerana dijemput dalam dalam rancangan itu tanpa dimaklumkan adanya Haqiem.
Ernie mendakwa kenyataan pemuda itu mengenai kemurungannya hanyalah gimik bagi meraih sokongan terhadap single terbaharu dilancarkannya iaitu Selamat Tinggal Sayang.
Selain Ernie, penyanyi Sufi Rashid dan Caprice turut mengkritik Haqiem.

Baca lebih lanjut di http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2018/07/05/article-page/#HJmSiMqGowy3RBxL.99No comments:

Post a Comment

PLEASE LEAVE A COMMENT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TWITTER POSTS

Popular Posts - Last 7 days

Popular Posts - Last 30 days

Popular Posts - All Time

STORY SOURCE

The best stories & news from The Star Online, NST, Malaysian Digest, Asiaone, Beautifulnara, Rotikaya, Ohbulan, TheMalayMailOnline, Siakap Keli, Malaysian Insider, Free Malaysia Today and Yahoo are shared in this BLOG bestfbkl.blogspot.com

This Blog claims no credit for any images or stories on this site unless otherwise posted.

Post and Images on this blog are copyright to its respectful owners.

If there is a post or image appearing on this blog that belongs to you and do not wish for it to appear on this site, please email with a link to the said image, it will be promptly removed.