MUSIC PLAYER AT BOTTOM

OUR MUSIC PLAYER IS AT THE BOTTOM IN PINK. TO VIEW THE SONG LIST - CLICK ON MENU ICON AT THE BOTTOM RIGHT ... THE MUSIC PLAYER IS NOT AVAILABLE ON MOBILE PHONE OR TABLET

KL CITY WALK WORLD CUP FANZONE

KL CITY WALK WORLD CUP FANZONE
WATCH MATCHES LIVE!

Tuesday, 17 January 2017

Pengarah Kesihatan dikatakan memuatnaik status yang agak menjengkelkan di facebook terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isteri, Datin Seri Paduka Rosmah Mansor.

Selepas Pegawai PTD, Pengarah Kesihatan Negeri Pula Kutuk PM Di Facebook?
Foto: tv14.myFoto: tv14.my
SELEPAS kes seorang pegawai kerajaan dalam skim Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) dikesan menghina pemimpin, kini pengarah kesihatan pula dipercayai cuba berbuat demikian.
Sekurang-kurangnya terdapat dua status Facebook atas nama Zainal Omar telah memuatnaik status yang agak menjengkelkan terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isteri, Datin Seri Paduka Rosmah Mansor.
Status tersebut dikesan dimuatnaik pada 1 Januari 2017 jam 2.37 petang, dan 11 Januari 2017 jam 7.11 pagi sambil merujuk kepada ucapan terakhir ‘First Lady’ Amerika Syarikat, Michelle Obama.
Jika sebelum ini pada kes PTD yang menghina Perdana Menteri berkenaan, sebuah laman Facebook pro kerajaan bertindak membongkarkan tindakan jelek Nazrul Imran Mohd Nor itu kepada umum, begitulah juga didedahkan bahawa akaun Facebook Zainal Omar ini dipercayai dimiliki Pengarah Kesihatan Negeri Pahang.
Dato’ Dr Zainal Arifin Omar merupakan bekas pentadbir utama di Jabatan Kesihatan Negeri Pahang dan pernah menerima Tokoh Kesihatan Awam tahun 2016. Beliau dilaporkan telah bersara pada Disember 2016 ini dengan digantikan oleh Dr Sha’ari Ngadiman.

Bagaimanapun, dalam status facebook yang dipercayai miliknya itu, Zainal telah cuba menyindir Najib kerana bertindak menaikkan harga minyak di awal tahun baharu 2017.
Katanya dengan sinis, – “Jgn risau DS, kami akan terus mengundi kerajaan DS pada PRU akan datang supaya DS., keluarga, sahabat2 termasuk rakan2 dari Malaysia spt J Lho dan teman2 dari Negara China dan rakan2 spt Tan Sri (Kehormat) Peter Sondakh dari Indonesia dapat terus menikmati rezeki dari Malaysia. Bagi kami cukuplah dgn BR1M dan GST dan lain2 subsidi yg melimpahruah.”.
Foto: FacebookFoto: Facebook
Status di facebook itu dipercayai dimuatnaik sejurus sahaja beliau melepaskan jawatan selaku penjawat awam kerana bersara wajib.
Malah, bagi status menjelekkan kedua pula dilakukan 11 hari selepas itu oleh akaun facebook yang sama.
Dengan mengongsikan video ucapan terakhir Michelle, Zainal turut menyenaraikan empat nasihat buat anak muda yang pada tulisannya itu seakan-akan merujuk kepada kepimpinan Najib serta isterinya, Rosmah.
Ujarnya, empat nasihat buat anak muda itu adalah – “Menyimpan wang dari sejak lahir hingga boleh berbelanja berjuta-juta di hari tua, berjimat-jimat sampai boleh keliling dunia dengan jet dan kapal mewah percuma, buat koleksi batu permata, buat program tadika dengan bajet berjuta-juta dan didik-didik anak-anak sampai menjadi “film producer” dengan dana berjuta sumber dari derma.”.
Foto: FacebookFoto: Facebook
Kesemuanya itu dipercayai merujuk kepada Najib, Rosmah, isu jet rasmi kerajaan, isu cincin isteri Perdana Menteri dan isu pembikinan filem oleh anak tiri Perdana Menteri (Riza Aziz).
Ini merupakan suatu tindakan yang amat menjengkelkan dan tidak sewajarnya dilakukan oleh mereka yang bergelar penjawat awam, mahupun baru 11 hari bergelar pesara kerajaan.
Ia bukan sahaja seolah-olah cuba ‘menikam belakang’ perkhidmatan lama sebagai seorang penjawat awam, malah kenyataan Zainal di laman Facebook ini adalah bercanggah dengan apa yang pernah disuarakan oleh beliau dahulu semasa diberikan oleh kerajaan jawatan dan pangkat selaku pengarah kesihatan negeri.

“Di dalam zaman teknologi maklumat dan komunikasi, agensi kerajaan perlu menyediakan suatu pendekatan sistem penyampaian yang setaraf dengan tahap pendidikan dan profesionalisme masyarakat yang semakin meningkat,” katanya dalam laman portal Jabatan Kesihatan Pahang semasa beliau memimpin jabatan tersebut.
- tv14.my

No comments:

Post a Comment

PLEASE LEAVE A COMMENT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TWITTER POSTS

Popular Posts - Last 7 days

Popular Posts - Last 30 days

Popular Posts - All Time

STORY SOURCE

The best stories & news from The Star Online, NST, Malaysian Digest, Asiaone, Beautifulnara, Rotikaya, Ohbulan, TheMalayMailOnline, Siakap Keli, Malaysian Insider, Free Malaysia Today and Yahoo are shared in this BLOG bestfbkl.blogspot.com

This Blog claims no credit for any images or stories on this site unless otherwise posted.

Post and Images on this blog are copyright to its respectful owners.

If there is a post or image appearing on this blog that belongs to you and do not wish for it to appear on this site, please email with a link to the said image, it will be promptly removed.

Google+ Followers